Ook dit is Autisme

  06 May 2018 door Autistem

 

Soepel denken, communiceren en handelen, prikkels weren, … wie een autismespectrumstoornis heeft, botst dagelijks op situaties die voor een ander vanzelfsprekend zijn.

Weten hoe je kind met autisme deze situaties ervaart, helpt je als ouders, brussen of begeleiders om met gedrag om te gaan. Daarom start de avond met de belevingsīŦlm "Ook dit is autisme". Hierin komen vier volwassenen met autisme aan het woord. Ieder van hen belicht één aspect van de moeilijkheden waarmee mensen met autisme dagdagelijks te maken hebben: overprikkeling, communicatie, sociale omgang en flexibel denken en handelen.

Je krijgt een een verhelderend inzicht in de werking van het brein van iemand met autisme. Je krijgt concrete tips voor het omgaan met en het begeleiden van mensen met autisme.
Er is ruimte voor je vragen en ervaringen.


Wanneer?

Donderdag 31 mei 2018 van 19u30 tot 22u15

Waar?

Beweging.net
Sint-Jorisstraat 1
8800 Roeselare

inschrijven kan op http://www.gezinenhandicap.be/event/ook-dit-is-autisme/


Logo van Lions club Brugge Zeehaven  en Lions club Harelbeke Logo van Rotary club Waregem en Rotary club Ronse Logo van Innerwheel Logo van Globetrade Logo van Wings and Wheels Ursel Logo van Staf Steegmans Logo van Music For Life Logo van Radio 2 Logo Stan, trefpunt verstandelijke handicap Logo van de Colors Torhout Logo van Quiz-kras door Europa, JCI Oudenaarde