Basiscursus Autisme 26 maart 2020 Oostende

  08 Mar 2020 door Autistem

https://autismevlaanderen.be/…/basiscursus-oostende-sessie-1

 

Basiscursus • Oostende • sessie 1

Oostende,  kleinVerhaal

Vorming

Jijzelf, je zoon, dochter, partner, kleinkind, ... kreeg (recent) een diagnose autisme en je hebt talloze vragen over hoe het nu verder moet? Na de diagnose duiken geregeld vragen op over bepaalde situaties en/of gedrag waarmee je geen raad weet? Je wilt graag met bondgenoten overleggen, ervaringen uitwisselen, oplossingen vinden voor de vragen waar je anders alleen mee blijft zitten? Dan is de basiscursus 'Omgaan met autisme' iets voor jou! Na een inleiding over autistisch denken en de gevolgen daarvan op de ontwikkeling van iemand met autisme en zijn/haar omgeving (ouders, broers en zussen, partner, familie...) gaat de groep aan de slag. Vertrekkend van de concrete vragen van elke deelnemer worden mogelijke oorzaken van bepaald gedrag en moeilijke situaties besproken en naar antwoorden gezocht. Tijdens een van de sessies wordt een inleefsessie ingepland. Je kan voor deze sessie ook jouw eigen sociaal netwerk (grootouders, buren, oppas, leerkracht...) uitnodigen.

De basiscursus 'Omgaan met autisme' is bedoeld voor ouders, personen met autisme, broers en zussen, grootouders, partners, familieleden, vrienden en max. 2 betrokken beroepskrachten.

Elke cursus bestaat uit 6 sessies en wordt begeleid door een duo ervaringsdeskundigen.

dagelijks leven

 

diagnose

 

gedrag

 

gezin

 

ondersteuning

FacebookTwitter

Inschrijven

Deelnemers aan de basiscursus zijn of worden lid van VVA. De eerste deelnemer van het gezin betaalt 60 euro. Elk volgend gezinslid betaalt slechts 40 euro voor deelname.

Omwille van het praktisch karakter van de cursus is het aantal deelnemers beperkt.
Schrijf dus zo snel mogelijk in!
Ten laatste 2 weken voor de eerste sessie ontvang je een bevestigingsmail en een betalingsuitnodiging.

Inschrijven

Wanneer

 donderdag 26 maart 2020

19u30-22u00

Waar

kleinVerhaal
Sint-Sebastiaanstraat 16
8400 Oostende
België

kleinVerhaal

Organisator

VVA

Spreker

Nathalie Boussauw

Contact

078/152 252 (autismetelefoon) 

Ann@autismevlaanderen.be

 

 
 
 

Logo van Lions club Brugge Zeehaven  en Lions club Harelbeke Logo van Rotary club Waregem en Rotary club Ronse Logo van Innerwheel Logo van Globetrade Logo van Wings and Wheels Ursel Logo van Staf Steegmans Logo van Music For Life Logo van Radio 2 Logo Stan, trefpunt verstandelijke handicap Logo van de Colors Torhout Logo van Quiz-kras door Europa, JCI Oudenaarde