Wie is verantwoordelijk voor de wachtlijst?

  05 Mar 2019 door Autistem

 

Wie is verantwoordelijk voor de wachtlijst?

Geschreven op do 14 februari, 2019door Jeroen De Weerdtin de categorie Nieuws 

Wie is verantwoordelijk voor de wachtlijst?

Het is niet altijd duidelijk wie nu verantwoordelijk is voor die wachtlijst. De PAB’s voor minderjarigen worden toegekend door agentschap Jongerenwelzijn. De PVB’s worden toegekend door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). Maar deze agentschappen beslissen niet zelf hoeveel budgetten ze toekennen en aan wie.

Schiet niet op de pianist

Voor de toekenningen van PAB’s en PVB’s zijn het VAPH en agentschap Jongerenwelzijn afhankelijk van de Vlaamse regering. Die beslist voor welk totaal bedrag de agentschappen budgetten kunnen toekennen. En ook welke groepen daarvoor in aanmerking komen.

20.000 mensen wachten

Na de verkiezingen sluiten de nieuwe regeringspartners een akkoord over hoeveel geld naar mensen met een handicap mag gaan. In 2014 was er een akkoord over 330 miljoen. Nu zal het minstens dubbel zoveel moeten zijn.

Hoe lang is de wachtlijst precies? Dat lees je hier.
En hoeveel mensen met een beperking kregen wél al een budget? Klik hier.


Logo van Lions club Brugge Zeehaven  en Lions club Harelbeke Logo van Rotary club Waregem en Rotary club Ronse Logo van Innerwheel Logo van Globetrade Logo van Wings and Wheels Ursel Logo van Staf Steegmans Logo van Music For Life Logo van Radio 2 Logo Stan, trefpunt verstandelijke handicap Logo van de Colors Torhout Logo van Quiz-kras door Europa, JCI Oudenaarde