Toerisme voor Autisme

  06 May 2018 door Autistem

VAKANTIEVOS: DE OPLOSSING VOOR EEN STRESSVRIJE VAKANTIE

Mensen met autisme hebben nood aan structuur en voorspelbaarheid. Wanneer zij op reis of daguitstap gaan, valt deze structuur echter vaak volledig weg. Dit kan resulteren in de nodige stress en zelf in het vermijden van dergelijke activiteiten. Hier proberen we met Vakantievos verandering in te brengen door alle activiteiten die gepaard gaan met dergelijke reizen of daguitstappen in kaart te brengen. Hoe we dit doen, lees je hieronder.

Wat is Vakantievos?

Vakantievos is een online platform waar verschillende tools worden aangeboden om mensen op die manier een stressvrije daguitstap/reis te bezorgen.  Dit kan gaan om pretparken, museums, dierentuinen, hotels, vakantiehuisjes, luchthavens, etc.

Vakantievos is een afkorting van Vakantie Voor mensen met OntwikkelingsStoornissen. Hieronder vallen onder andere ASS (i.e. autismespectrumstoornis), ADHD, verstandelijke beperking, etc. Wij zijn er immers van overtuigd dat niet enkel mensen met autisme baat hebben bij structuur en voorspelbaarheid. Vandaar willen we dit platform dan ook openstellen voor het ruimere publiek. Denk bijvoorbeeld maar aan jonge kinderen die niet binnen deze doelgroep vallen, maar ook voordeel halen uit deze aanpak.

Een autismevriendelijke aanpak bevordert de kwaliteit van de ervaring als dusdanig!

Meer info op www.toerismevoorautisme.be


Logo van Lions club Brugge Zeehaven  en Lions club Harelbeke Logo van Rotary club Waregem en Rotary club Ronse Logo van Innerwheel Logo van Globetrade Logo van Wings and Wheels Ursel Logo van Staf Steegmans Logo van Music For Life Logo van Radio 2 Logo Stan, trefpunt verstandelijke handicap Logo van de Colors Torhout Logo van Quiz-kras door Europa, JCI Oudenaarde